Syksyllä 2023 joukko päättäväisiä pelastuskoiraharrastajia huomasi, että tilausta uudelle pelastuskoirayhdistykselle olisi Keski-Suomen alueella. Syntyi K9 Keski-Suomi ry, pieni ja lämminhenkinen yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on   koirien ja ohjaajien kouluttaminen kadonneiden henkilöiden etsintään viranomaisten avuksi Keski-Suomeen ja lähialueille. 


Yhdistystämme ohjaavat Pelastuskoiraliiton ja Vapepan arvot ja toimintaperiaatteet. Koulutamme koiria positiivisesti vahvistaen, huomioiden koiran yksilölliset ominaisuudet. Meille tärkeää on tehtävämme toteuttamisen lisäksi ohjaajien ja koirien hyvinvointi, yhteistyön tukeminen, yhteisöllisyys ja jatkuva kehittyminen. Koirien kouluttamisen lisäksi panostamme ohjaajien kouluttautumiseen ja kehittymiseen.

Yhdistyksellämme on tällä hetkellä kaksi hälytyskelpoista koiraa ja vuoden aikana 2024 toivottavasti valmistuu kaksi lisää. Hälytysryhmässämme toimii koiranohjaajien lisäksi henkilöjäseniä, jotka toimivat koiranohjaajien karttureina ja muissa etsintä- ja avustustehtävissä. 


HALLITUS

Vuonna 2024 hallitukseen kuuluvat:

Puheenjohtaja Taina Kokko

Sihteeri Miia Hytönen 

Rahastonhoitaja Tiina Salminen

Jenna Korhonen (ryhmänvetäjä)

Nonna Peltonen ja Selina Laitala (tiedottajat)